Alla inlägg den 17 mars 2010

Av Heli - 17 mars 2010 19:55

Var ner till klubben ikväll o tränade med Akira o Brisen,snöberget framför agilityhindrena är fortfarande stort så det blev lydnadsträning  vilket jag iochförsig hade tänkt oxå.

Började med Brisen,hon är skendräktig men det påverkas hon inte av när det gäller träning,hon släpper på frittföljet hela tiden men  nu tränade jag bara korta bitar ,ca två meter o sväng o belöning,då är det jättebra kontakt,men så fort det blir längre sträckor så är det tråkigt,då kan man gå o nosa,tiita på fåglar eller  bara gå o lunka...apportering,hopp över hinder,o rutan gick jättebra,just nu är det nog mest fria följet som inte riktigt vill sig,samtidigt så tror jag att Brisen  bara ska tävlas i agility,det passar henne bäst,hon tycker faktiskt inte lydnad är så jättekul precis..jo  belöningen förståss,den är rolig!

Till skillnad mot Akira som tycker att bara träningen är belöning nog..hon går som klistrad på friaföljet,med kontakt i varje steg,har problem med att hon låter istället men har börjat att bara belöna när hon är tyst,vet inte om det kan hjälpa,men det är värt ett försök.

Håller på att träna in kryp med henne,vi ska tävla lägre spår i vår o där ingår krypet.

Nu börjar hon förstå vad jag menar med krypkommandot,sen tränade vi framförgående  vilket hon tycker är jättekul,har tränat in det med att kasta godis framför henne så nu är det full speed ut vid kommandot!

Sändande till rutan gick inte alls med henne idag,hon blev för uppjagad o förstod ingenting,men det är nog bättre o träna när det är ljust ute.

 


Ovido - Quiz & Flashcards