Direktlänk till inlägg 19 juni 2010

Tävling o spårdag

Av Heli - 19 juni 2010 22:21

Idag har vi tillbringat dagen i skogen ,aktiveringshelg och idag skulle vi spåra med hundarna o prova på bevakning.

Skickade ut alla på att göra motivationspår först,vilket jag brukar använda mig av rätt mycket eftersom de är korta,inte behöver ligga nånting utan man kör dem direkt och jag brukar ha med mig bägge hundarna ut i skogen,binda upp dem o så får den ena sitta kvar medans jag spårar med den andra,då vill man inte gå så långa spår eftersom den ena hunden sitter kvar själv.

Så alla fick göra tre såna spår o sen fikade vi  och sen visade  Zandra hur bevakning gick till o så fick vi prova,Akira markerade  figuranten direkt,men var lite tveksam till att springa ut i skogen,följde med bakom henne o hon stannade upp o skällde när hon fick syn på figuranten,sen gick hon fram o fick korvbelöning .


Athos  markerade också fint,kanske inte lika tydligt som Akira,däremot så sprang han direkt fram till figuranten o började leka med honom(synd att lydnadsdomarn vi hade på tävlingen inte såg det..kanske hade han ändrat uppfattning då,för Athos är inte aggresiv,bara osäker,det är stor skillnad och som domare borde man kunna läsa hundars beetende bättre...även om Athos beeetende inte var bra,så hoppade han bakåt o skällde på domarn,han hoppade inte fram på honom)


Brisen markerade direkt hon med,däremot så förstod hon inte att jag gav henne tillåtelse att  springa ut till figuranten,utan kom tillbaka o bad om lov för att springa fram.


Sen la vi lite längre spår,Zandra la ett åt Akira,som Akira spårade jättefint,jag har aldrig sett henne spåra så som hon gjorde idag,jättekul!


Tror att det gick bra för de andra också men hundarna var nog lite trötta framåt eftermiddan,men vi hade en rolig dag ute i skogen.

Ja tävlingen igår då....Akira fick typ samma poäng som hon har fått de senaste tävlingarna,men hon var tyst på friaföljet inget pip eller gnäll där,jättekul!

Tyvärr nollade vi rutan igen....så inget första pris den här gången heller,måste byta träningssätt o metod där,gäller att komma på nåt som alltid ,alltid funkar....

Athos fick tyvärr inte fortsätta efter tandvisningen,vilket var väldigt tråkigt...men,men...det är väl bara att träna vidare och hoppas på en annan domare nästa gång


Man ska väl inte skriva vad som helst,men jag anser att de tävlande ändå betalar 150 kr,domarn får reseersättning och domarvode,vilket de självklart ska ha,men visst kan de då bemöta de tävlande på ett trevligt o glatt sätt,det kan väl inte vara för mycket begärt...man står inte o fäller elaka kommentarer om de tävlande som vissa domare kan göra,istället ska man väl vara trevlig och glad vilket gynnar både dem själva,arrangerande klubb och de tävlande som då vågar fortsätta tävla även om det inte går bra just då!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Heli - 21 oktober 2013 19:20

Vi var o tävlade rally i lördags,vet inte riktigt vad jag tycker om den hundsporten..tycker att det är lite fånigt,men fastnade nog för det  i fortsättningsklassen,var tyvärr inte riktigt påläst o hade kanske inte tränat in allt rätt riktigt...svårt ...

Av Heli - 21 oktober 2013 19:19

                   

Av Heli - 21 oktober 2013 19:17


 

Av Heli - 21 oktober 2013 19:08

Vi har inte tävlat särskilt mycket agility i år,dels pga av renoveringen ,Brisens ben och så har det inte varit så många tävlingar i närheten när vi kunnat tävla Men säsongen har varit bra ändå,Brisen är nu helt uppflyttad till klass 3   Många år t...

Av Heli - 21 juli 2013 20:12

Var fruktänsvärt länge sen det blev nåt skrivet här och intligen så borde bloggen byta namn då familjen har utökats med en aussie och en malle  ..Tervilgan med Amber & Skylla! Brisen har fått artros i haslederna på frambenen,dock inte så stora förä...

Ovido - Quiz & Flashcards